T-exkurze

Ekologicky šetrná výroba na příkladu biodegradabilních obalů a použití olejů po fritování

Instituce: Veterinární univerzita Brno
Fakulta/ústav: Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Další údaje o pracovišti: Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
Lektoři: MSc. Dani Dordevic, Ph.D.

Popis:

Co je to termín ekologicky šetrná výroba?

Jaké jsou výhody a nevýhody biodegradabilních obalů potravin?

Jak dále použít oleje po fritování?

Mýdlo versus olej?

Na T-exkurzi se naučíme základní princip výrob biodegradabilních obalů. Naučíme
se prakticky vyrábět mýdlo z použitého oleje. Zdůrazníme důležité vlastnosti
biodegradabilních obalů a mýdel. Podíváme se na možnosti fortifikace
biodegradabilních obalů a mýdel, které nám pomohou vylepšit vlastnosti
biodegradabilních obalů a mýdel.

Zdůrazníme, které kroky výrob biodegradabilních obalů a mýdel jsou kritické.
Vysvětlíme si, které vlastnosti biodegradabilních obalů a mýdel jsou důležité a jak
můžou být ovlivněny během výroby a skladování.

Zjistíme, proč jsou obaly a mýdla důležitá z hlediska ekologicky šetrné výroby.

Cílem exkurze je seznámit Vás s možností aplikace ekologicky šetrné výroby jako

techniky, která podporuje lepší využití odpadů a zároveň redukci odpadu.